Διδακτικό Προσωπικό

Γεώργιος Γ. Πανηγυράκης

panigyrakisO Γεώργιος Γ. Πανηγυράκης είναι πτυχιούχος της AΣOEE, κάτοχος M.Sc. στη διοικητική μάρκετινγκ και κάτοχος Ph.D. στη διοίκηση των επιχειρήσεων και τη διαφήμιση από το University College of Wales, M. Βρετανία. Από το 2002 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AΣOEE). Διατέλεσε Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 12 χρόνια.

Έχει διδάξει σαν τακτικός καθηγητής στο Groupe ESSEC, Paris (Γαλλία) και στο University of Stirling, Stirling (M. Βρετανία) σε προγράμματα πλήρους και μερικής φοίτησης. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα European Management Programme (EMP) του Higher Business School of Nantes (Audencia), Nantes (Γαλλία), στο École Supérieure de Commerce de Rennes (ESC Rennes School of Business), Rennes (Γαλλία), στο École Supérieure de Commerce de Lille (ESC Lille School of Management), Lille (Γαλλία), στο European Foundation for Management Development (EFMD), Beijing (Κίνα) και στο University of Zaragoza, Zaragoza (Ισπανία). Από το 1998 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το 2004, 2006 και 2008, εκλέχθηκε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και από το 2010 είναι μέλος του Δ.Σ. Από την αρχή λειτουργίας του ΜΒΑ με τέσσερεις κατευθύνσεις το 2014, συνεργάζεται και διδάσκει στο ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα στη κατεύθυνση του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πεδίο της Διοίκηση Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ, Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διοίκηση Επώνυμου Προϊόντος, Διεθνές Εξαγωγικό Μάρκετινγκ, Μάρκετινγκ Υπηρεσιών. Έχει συγγράψει 12 βιβλία πάνω στην ευρύτερη θεματολογία Μάρκετινγκ στην ελληνική, αγγλική και γαλλική, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Marketing Management, Marketing Intelligence and Planning, Journal of Financial Services Marketing, Journal of Product & Brand Management, Corporate Communications: An International Journal, Journal of Promotion Management, Review of Business Information Systems, Revue Française de Gestion, Business & Finance, International Journal of Food Marketing.

Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις και έχει συμμετάσχει ως προεδρεύων θεματικών ενοτήτων (track chair), σε πληθώρα συνεδρίων με διεθνή εμβέλεια, όπως αυτά που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μάρκετινγκ (European Marketing Academy-EMAC), την Αμερικανική Ακαδημία Μάρκετινγκ (American Marketing Association-AMA) και την Παγκόσμια Ακαδημία Μάρκετινγκ (World Marketing Association-WMA). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως τα: "Corporate Communications: an International Journal", "Journal of Marketing Communications", "International Journal of Advertising" κ.ά.

Έχει σημαντικό συμβουλευτικό έργο σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Βασίλης Γ. Πανάγου

Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, πρώην Μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.ΔΙ.Π). Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε), D.E.A και PhD Οικονομικών Επιστημών Université des sciences sociales- TOULOUSEI. Πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Γεωργίας σε θέματα Διαρθρωτικών Προγραμμάτων της ΕΟΚ (1986-1988), πρώην Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΟΚ «Structures Agricoles» (1988), πρώην μέλος των Ομάδων Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΟΚ για την αναμόρφωση των Διαρθρωτικών Ταμείων «Fonds Structurels» (1987-1988), πρώην στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε και πρώην Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διεθνών και Πανελληνίων Συνεδρίων και είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των περιοδικών Διοίκηση και Οικονομία και Journal of Finance and Informatics, καθώς και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του περιοδικού European Research Studies Journal.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Επενδύσεων.

Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης

theodoridisΟ Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Ξεκίνησε τις σπουδές του από το ΤΕΙ Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης των Επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Stirling στην Σκωτία στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο (MSc in Marketing). Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο χώρο του μάρκετινγκ επιχειρήσεων τροφίμων, λιανεμπορικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, επικοινωνιών μάρκετινγκ και της συμπεριφοράς του καταναλωτή. Έχει παρουσιάσει ερευνητικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

Ευάγγελος Γρηγορούδης

grigoroudisΟ Ευάγγελος Γρηγορούδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2002-) σε θέματα διαχείρισης διαδικασιών ποιότητας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης απ’ όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1999.

Έχει λάβει διακρίσεις από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών, το World Automation Congress, την Academy of Business and Administrative Sciences, το Ίδρυμα Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ι.Κ.Υ.

Ενεργεί ως κριτής σε περισσότερα από 50 επιστημονικά περιοδικά, είναι αναπληρωτής συντάκτης των επιστημονικών περιοδικών Operational Research: An International Journal, International Journal of Decision Support Systems, Journal of Knowledge Economy, International Journal of Social Ecology and Sustainable Development, The Journal of Innovation and Entrepreneurship, Journal of Technology, Innovation and Education και International Journal of Food and Beverage Manufacturing and Business Models και μέλος των εκδοτικών επιτροπών των επιστημονικών περιοδικών: International Journal of Information and Decision Sciences, International Journal of Information Systems in the Service Sector, International Journal of Multicriteria Decision Making.

Έχει επιμεληθεί ή συγγράψει περισσότερα από δέκα βιβλία για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, λειτουργία και στρατηγική των επιχειρήσεων, καθώς και σημαντικό αριθμό ερευνητικών εκθέσεων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν διαδικασίες μέτρησης ποιότητας υπηρεσιών, ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων, αξιολόγηση επιδόσεων, επιχειρηματική αριστεία, επιχειρησιακή έρευνα (μέθοδοι και τεχνικές αξιολόγησης), πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων, ανάλυση δεδομένων (μέθοδοι ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων), και marketing (έρευνες αγοράς και ικανοποίησης πελατών).

Αθανάσιος Σπυριδάκος

spyridakosΟ Αθανάσιος Σπυριδάκος είναι Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (Ε.Ε.Ε.Ε.). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ε.Ε. Οι Ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στην πολυκριτηριακή ανάλυση αποφάσεων, στα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, στην επιχειρησιακή έρευνα, στη διαχείριση γνώσης, στην εξόρυξη δεδομένων, στην ανάλυση πολυδιάστατων δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη. Εργάσθηκε για πολλά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε έργα πληροφορικής μεγάλης κλίμακας του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πριν την εκλογή του στο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ. Είναι συγγραφές ή συν-συγγγραφέας σε πάνω από 60 άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Επίσης έχει συγγράψει δυο εκπαιδευτικά βιβλία στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Διδάσκει σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για περισσότερο από 15 έτη.

Πρόδρομος Γιαννάς

giannas smallΟ Πρόδρομος Γιαννάς είναι Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Έλαβε το βασικό πτυχίο B.A. στα Οικονομικά από το College of Wooster το 1981, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Α.) στις Πολιτικές Επιστήμες από το Miami University το 1982 και διδακτορικό δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το American University το 1989. Έχει διδάξει στο American University, το Mount Vernon College, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Ναυτική Σχολή Πολέμου και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Γιαννά επεκτείνονται σε τρία επιστημονικά πεδία: τις Διεθνείς Σχέσεις, τις Δημόσιες Σχέσεις και την Πολιτική Επικοινωνία. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of Modern Greek Studies, Hellenic Review of International Relations, Mediterranean Quarterly, CEU Political Science Journal, Public Relations Review, Journal of Political Marketing, Journal of E-Government, Ζητήματα Επικοινωνίας, Διεθνές Δίκαιο και Διεθνής Πολιτική, Αγορά Χωρίς Σύνορα καθώς και συνεισφορές σε συλλογικούς τόμους και βιβλία στα ελληνικά και αγγλικά.

Ο κ. Γιαννάς είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής στα επιστημονικά περιοδικά Journal of Political Marketing και International Journal of E-Government Research. Το 2007 η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διευθυντών Επικοινωνίας τον ανέδειξε ως ένα από τους κορυφαίους ευρωπαίους επιστήμονες στο χώρο της επικοινωνίας.

Νίκος Τσότσολας

tsotsolasΟ Δρ. Νίκος Τσότσολας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστημονική Περιοχή «Επιχειρησιακή Έρευνα», του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2009 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1995 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα Σχεδιασμού και Υλοποίησης Έργων Πληροφορικής και Επανασχεδιασμού Διαδικασιών Επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με πλήθος οργανισμών και επιχειρήσεων (ΖΗΝΩΝ Α.Ε., EWORX A.E., Εταιρίες Ομίλου ALTEC, Δήμους & Νομαρχίες, Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Danish Center (Δανία), Work Research Center (Ιρλανδία), ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ, ΕΤΕΑΝ ΑΕ, BIC Αττικής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κλπ.). Το 2006 ίδρυσε την GreenProjectsAE στην οποία είναι Διευθύνων Σύμβουλος. Έχει διδάξει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στο ΑΤΕΙ Πειραιά, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης είναι επισκέπτης καθηγητής σε 4 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Δραστηριοποιείται ερευνητικά σε θέματα που αφορούν στις νέες τεχνολογίες/πληροφοριακά συστήματα και την επιχειρησιακή έρευνα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 25 εργασίες και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και επιμελημένους τόμους. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση άνω των 20 ερευνητικών έργων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών.

Μιλτιάδης Χαλικιάς

chalikiasΟ Μιλτιάδης Χαλικιάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στατιστικής στο Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ. Έχει διατελέσει υπότροφος των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός και επιστημονικός συνεργάτης σε ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και έχει διατελέσει διδάσκων βάση του νόμου Π.Δ 407 στο τμήμα 'Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική' του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (Λαμία), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ακόμα έχει διδάξει αυτόνομα σε οκτώ Π.Μ.Σ των ιδρυμάτων ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ και πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι συγγραφέας τριων βιβλίων, έχει 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά με κριτές εκ των οποίων τα 26 αναφέρονται στη βάση SCOPUS ενώ τα 22 έχουν ISI TOMSON REUTERS impact factor, 10 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, 4 δημοσιεύσεις σε ελληνικά επιστημονικά με κριτές, 25 δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών συνεδρίων με κρίση. Το έργο του έχει αναγνωριστεί με 61 ετεροαναφορες στη βάση SCOPUS (h-index 5). Κύρια επιστημονικά πεδία ενασχόλησης είναι: Πειραματικοί σχεδιασμοί, Γενικευμένα γραμμικά μοντέλα, Παραγοντική Ανάλυση, Ανάλυση κατά συστάδες και Διαχωριστική Ανάλυση.

Απόστολος Ι. Κοκκόσης

kokkosisΕκπαίδευση

Διδακτορικό ίπλωμα PhD, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Oradea, Ρουμανία, 2006.
Πτυχίο BSc, Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Portsmouth, Ηνωμένο Βασίλειο, 1977.
Πτυχίο Ηλεκτρονικού, Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών ΠΑΛΜΕΡ, Αθήνα 1974.

Προπτυχιακά Μαθήματα
Διαχείριση Έργων-CAD και Κατασκευή, Τεχνολογία Εξαρτημάτων και Σχεδίαση PCB


Μεταπτυχιακά Μαθήματα
Διοίκηση Παραγωγής και Ποιοτικός Έλεγχος, ΣΟ, ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.


Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από το 1992 έχει διαχειριστεί πολλά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, STRIDE, ESPRIT, ADAPT, YOUTHSTART, INEGRA-ERGO. Από το 1992, είμαι Επιστημονικός Υπεύθυνος πολλών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για άνεργους πτυχιούχους Μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, χρηματοδοτούμενα από το Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξα Επιστημονικός Υπεύθυνος προγραμμάτων ιαχείρισης Έργων για την τοπική αυτοδιοίκηση, για φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Συμμετοχή
Από το 2010 είμαι Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του ΙΕΤ (IET Hellas Network).
CEng, Chartered Electrical Engineer, Engineering Council, U.K.
Eur Ing, FEANI.
FIET, Fellow Member of IET.
Μέλος New York Academy of Sciences.

Βιβλία
Απόστολος Ι. Κοκκόσης, (2003), 1η Έκδοση, Σχεδίαση CAD και Ηλεκτρονική Κατασκευή, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα.
Απόστολος Ι. Κοκκόσης, (2005), 1η Έκδοση, ιαχείριση Έργων, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα.
Απόστολος Ι. Κοκκόσης, (2010), 2η Έκδοση, Σχεδίαση CAD και Ηλεκτρονική Κατασκευή, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα.
Απόστολος Ι. Κοκκόσης, (2011), 2η Έκδοση, ιαχείριση Έργων, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα.
Απόστολος Ι. Κοκκόσης, (2013), 1η Έκδοση, ιαχείριση Έργων-CAD και Κατασκευή, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα.

Άλλες Πληροφορίες
Μέλος σε επιτροπές διεθνών συνεδρίων, MedPower, RADECS, EMES, eRA.
Μέλος ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας) από το 2013.
Πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ από το 2013.

Πλήρες Βιογραφικό
http://pmc.teipir.gr/cv/kokkosis_cv.pdf

 

Ιωάννης Σαλμόν

salmonΟ Δρ. Ιωάννης Σαλμόν είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διαχείριση Αλλαγής και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων. Οι Ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στη διαχείριση αλλαγής, στην ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, στη διαχείριση γνώσης και σε μοντέλα στρατηγικής διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Εργάσθηκε για πολλά έτη στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και σε Οικονομικά Τμήματα. Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας άρθρων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων. Διδάσκει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα μαθήματα Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων και Επιχειρηματική Δεοντολογία και Πρακτική. Παράλληλα διδάσκει επί σειρά ετών σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Σίσκος Ιωάννης

siskosΣπουδές
 • 1973 , Πτυχίο Μαθηματικού: Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 1977 , D.E.A. Πληροφορικής: Université Pierre et Marie Curie (PARIS VI)
 • 1979 , Doctorat 3e Cycle Πληροφορικής: Université Pierre et Marie Curie (PARIS VI)
 • 1984 , Doctorat d’Etat Διοικητικής Επιστήμης: Université de Paris-Dauphine (PARIS IX)
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
 • Λήψη Αποφάσεων με Πολλαπλά Κριτήρια
 • Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων
 • Μάρκετινγκ - Μάνατζμεντ
 • Μαθηματικός Προγραμματισμός
 • Ποιότητα Υπηρεσιών
Διδασκαλία
 • Ειδικά Θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας
 • Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων
 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας
 • Ανάλυση Δεδομένων
Σημαντικές Δημοσιεύσεις
Βιβλία
 • Jacquet-Lagrèze E. and J. Siskos (1983), Méthode de décision multicritère, Hommes et Techniques, Paris.
 • Pardalos P. M., Y. Siskos and C. Zopounidis, Eds. (1995), Advances in multicriteria analysis, Kluwer, Dordrecht.
 • Siskos Y, C. Zopounidis and C. Pappis (1996), Small and Medium Sized Enteprises’ Management, Academic Publications of Crete, Heraklion (in Greek).
 • Siskos Y. (1998), Linear Programming, New Technologies Publications, Athens (in Greek).
 • Grigoroudis E. and Y. Siskos (2000), Service Quality and Customer Satisfaction Measurement, New Technologies Publications, Athens (in Greek).
 • N. F. Matsatsinis and Y. Siskos (2003), Intelligent Support Systems for Marketing Decisions Kluwer, Dordrecht.
 • Zopounidis C. and Y. Siskos (2006), Tourism Management, Kleidarithmos, Athens (in Greek).
 • Siskos Y. (2008), Decision Models, New Technologies Publications, Athens (in Greek).
 • Grigoroudis E. and Y. Siskos (2010), Customer Satisfaction Evaluation, Springer, New York.
 

Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Π.Μ.Σ."ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΒΑ)"
Π. Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6946245722, 210.5381101, 210.5381207, 6973809233

Vertical Banner Transparent 1
     

  

Back to top