Συχνές Ερωτήσεις

 • Τι είναι το ΜΒΑ;

  Είναι ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Οι σπουδές ΜΒΑ συνδυάζουν την θεωρία με την πράξη και τις γενικές γνώσεις με την εξειδίκευση.

 • Γιατί να εστιάσω σε σπουδές ΜΒΑ;

  To MBA είναι ένας περιζήτητος τίτλος σπουδών παγκοσμίως και η ζήτηση παραμένει υψηλή σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Έρευνα του 2008 κατέδειξε ότι το ΜΒΑ είναι ο δημοφιλέστερος μεταπτυχιακός τίτλος και βρίσκεται πρώτος στην επιλογή των πτυχιούχων όχι μόνο αμιγώς οικονομικών σπουδών αλλά και από μια πληθώρα άλλων ειδικοτήτων όπως μηχανικών, νομικών και αποφοίτων θεωρητικής κατεύθυνσης. Πιο συγκεκριμένα το 79% των Ελλήνων που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές επιλέγουν το ΜΒΑ. Ιδιαιτέρα στη περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που διανύουμε ως χώρα, το ΜΒΑ επιλέγεται ως μια καλή προσωπική επένδυση για να βελτιώσει τις επαγγελματικές προοπτικές του κατόχου του.

 • Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου ΜΒΑ που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πειραιά ;

  Στο νέο ΜΒΑ που προσφέρει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οι φοιτητές μυούνται στην επιστημονική έρευνα και στον επιστημονικό τρόπο διοίκησης και συντονισμού των λειτουργιών των επιχειρήσεων και οργανισμών, αξιολογούν τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες εξελίξεις στη στρατηγική διοίκηση των επιχειρήσεων και οργανισμών και συνδυάζουν την θεωρία με την πράξη. Η θεωρία εμπλουτίζεται από τις πρακτικές που υιοθετούνται στο χώρο των επιχειρήσεων και δίνεται έμφαση στη πρακτική εφαρμογή των γνώσεων στον ελλαδικό χώρο και στο διεθνές περιβάλλον.

  Η σύνδεση της θεωρητικής κατάρτισης με τη πράξη καταδεικνύεται από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. με τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Η συνεργασία με το Επιμελητήριο Πειραιά αποβλέπει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών με εισηγήσεις από διοικητικά στελέχη που θα μοιράζονται τις γνώσεις και εμπειρίες τους σε εξειδικευμένα θέματα και προβλήματα προς επίλυση καθώς και στην ενδυνάμωση των μελλοντικών προοπτικών απασχόλησης των πτυχιούχων με την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα και επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

  Το νέο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής παρακολουθεί από κοντά τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τα μελλοντικά στελέχη για να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 • Ποιοι είναι οι στόχοι του νέου ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής;

  Το νέο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στοχεύει στη:

  • Παροχή γνώσεων, μεθόδων και πρακτικών για την αποτελεσματική διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών σε μια διεθνοποιημένη αγορά.
  • Παρακολούθηση των σύγχρονων θεωρητικών εξελίξεων και τάσεων στους εξειδικευμένους τομείς του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.
  • Ανάπτυξη των αναλυτικών, ηγετικών, επικοινωνιακών και συνεργατικών ικανοτήτων των φοιτητών.
  • Προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη.

   

 • Πως οι στόχοι του ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνταιριάζονται με τις προσωπικές μου επιδιώξεις;

  Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών του συγκεκριμένου ΜΒΑ θα:

  • Εμπλουτίσω την υπάρχουσα εμπειρία και γνώσεις μου με νέες ιδέες, μεθόδους και τεχνικές στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων.
  • Ενσωματώσω την επιχειρηματική λογική και φιλοσοφία στη λήψη αποφάσεων και στην επίλυση προβλημάτων.
  • Εξειδικευθώ σε μια επιχειρηματική λειτουργία αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους και μέσα.
  • Διευρύνω τον κύκλο των γνωριμιών μου επιδιώκοντας επαφές με εταιρείες και ανώτερα στελέχη που συνεργάζονται με το πρόγραμμα.
  • Επιδιώξω την εξέλιξη της σταδιοδρομίας μου κάνοντας σταθερά βήματα και έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου.

   

 • Πόση είναι η διάρκεια των σπουδών;

  Το πρόγραμμα ΜΒΑ είναι πλήρους φοίτησης και η κανονική του διάρκεια είναι 2 ακαδημαϊκά έτη (3 εξάμηνα διδασκαλία μαθημάτων, 1 εξάμηνο εκπόνησης πτυχιακής εργασίας). Η διάρκεια των σπουδών είναι η ίδια και για τους φοιτητές της κατεύθυνσης των Έμπειρων Στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών.

 • Ποια είναι η διαφοροποίηση της κατεύθυνσης των Έμπειρων Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών από τις άλλες κατευθύνσεις;

  Η κατεύθυνση αυτή απευθύνεται κυρίως σε ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν επαγγελματική εμπειρία. Προσβλέπουμε η κατεύθυνση αυτή να προσελκύσει το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων στελεχών και επιδίωξη μας είναι η διδασκαλία στη κατεύθυνση αυτή να γίνεται στην αγγλική γλώσσα. Στη κατεύθυνση αυτή δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη που συγκροτούν το τμήμα, στην ανταλλαγή εμπειριών και στην ανάλυση μελετών περίπτωσης.

   

 • Ποια είναι η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος;

  Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα αλλά απαιτείται από τους φοιτητές να διαβάζουν κείμενα στα αγγλικά. Ειδικά για την κατεύθυνση των Έμπειρων Στελεχών, στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία να διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα.

   

 • Που θα διεξάγονται τα μαθήματα;

  Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίου που στεγάζονται στο νεοκλασικό κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ).

   

 • Ποιες ημέρες θα διεξάγονται τα μαθήματα;

  Οι ημέρες διαλέξεων είναι: Πέμπτη 18:00-21:00 (22:00 όταν προβλέπεται και εργαστήριο), Παρασκευή 18:00-21:00 (22:00 όταν προβλέπεται και εργαστήριο) και Σάββατο 09:00-15:00.

   

 • Ποιο είναι το συνολικό κόστος φοίτησης;

  Το συνολικό ύψος των διδάκτρων πλήρους φοίτησης ανέρχεται σε 4500 ευρώ.

   

 • Γιατί με λίγα λόγια να επιλέξω το νέο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής;

  Το νέο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συγκεντρώνει τρία βασικά χαρακτηριστικά, είναι: Ποιοτικό, Προσιτό και Προσανατολισμένο.

  Γιατί είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ στη παροχή γνώσης, είναι ΠΡΟΣΙΤΟ στη τιμή και είναι ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟ στις ανάγκες τις αγοράς εργασίας. 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Π.Μ.Σ."ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΒΑ)"
Π. Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6946245722, 210.5381101, 210.5381207, 6942284522

Vertical Banner Transparent 1
     

  

Back to top